Lézeres tetoválás eltávolítás

Lézeres tetoválás eltávolítás

Az eltávolítás olykor nagyon indokolt lehet, a lézeres kezelés pedig az egyik legkíméletesebb és leghatékonyabb módszer.

Ehhez a kezeléshez a leghatékonyabb és legbiztonságosabb berendezést, a Q-kapcsolt Nd-YAG lézer készüléket használjuk.
A lézer a környező szöveteket rendkívüli módon megkíméli a túlmelegedéstől, ezért a bőr maradandó károsodása kizárható.

A lézersugár képes eljutni a bőr mélyebb rétegeiben ülő pigmentekig. Ezek a pigmentek elnyelik a fényenergiát, ami szétrobbantja őket, majd az ebből keletkezett apró szemcséket a falósejtek bekebelezik, melynek segítségével a festék kiürül a szervezetből, ezáltal a pigment sűrűsége gyengül, a tetoválás halványodik, majd eltűnik.

A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges.

Hány alkalomra lenne szükség?

Függetlenül attól, hogy testtetoválásról vagy sminktetoválásról beszélünk!

Ezt pontosan nem lehet megmondani ránézésre. Függ ez a tetoválás elhelyezkedésétől, mélységétől, a festék minőségétől, ami a bőrben van, a korától és színétől is. A lézersugár hatását a kezelést követően körülbelül három hét gyógyulási idő elteltével fogjuk látni. Ezt követően folyamatosan regenerálódik a bőr, majd csak az ötödik hét elteltével ismételhető meg a kezelés újból.
A kezelt területen apró hólyagocskák és bevérzések keletkezhetnek, melyek a kezelést követő 3-5 napon belül megszűnnek. Javasolt a kezelt területet a kiszáradástól, felülfertőződéstől és hámosodásának elősegítése miatt az általam javasolt készítménnyel kezelni. TILOS a kezelt területet dörzsölni, vakarni! Lézeres kezelés előtt és után legalább 2 hétig ne napozz, ne szoláriumozz!

A tetoválás lézeres kezelésének, mint minden más beavatkozásnak lehetnek még ideális körülmények között is komplikációi. Átmeneti felhólyagosodás, duzzanat, elszíneződés és égő érzés jelentkezhet a kezelés helyén, mely felülfertőződhet. A javaslatok pontos betartásával, megfelelő utókezeléssel a szövődmények elkerülhetők.
Ha a bőr hegesedésre hajlamosan gyógyul, nem szívesen vállalom a kezelést, mert a bőr gyógyulási folyamataira nincsen előre rálátás. Ebben az esetben egyéni döntésen alapul, hogy a vendég vállalja-e a kezelést. Sok esetben, ha egy tetoválás eleve hegesnek készült, a pigmentek távozása után a bőrfelszínen a heg mintázata megmaradhat.

Testtetoválás lézeres kezelése

Ami először jó ötletnek tűnt, az idővel megváltozhat és bizony mindenki tudatában van annak, hogy a bőrünkbe festett mintákat nem lehet csak úgy leradírozni testünkről.
Tetoválást általában azért készíttetünk, hogy azokkal testünket díszítsük.
Nem árt azonban utána járni annak, kivel is készíttetjük el a bőrünket életünk végéig ékesítő „műveket”.

Testtetováló festék esetében több kezelésre lehet szükség, mint a sminktetováló festékek esetében, mivel a pigmentek ebben az esetben mélyebbre kerülnek!

Sminktetoválás lézeres kezelése

Egy sminktetoválás akkor szól örökre, ha azt testtetováló festékkel készítik el, így a festék valóban ott marad… Mi sminktetoválók, sminktetováló pigmenttel dolgozunk, amit a mai modern technikáknak köszönhetően, úgy fejlesztettek ki, hogy idővel tudjunk rajta változtatni a jelenlegi trendeknek megfelelően.
Mivel az évek múlásával az arcunk, bőrünk változik, így vele együtt a szemöldökünk is, így ha sminktetoválásra adjuk a fejünket, válasszuk a minőséget, melyet időnként frissíteni, változtatni kell!

Ilyenkor természetesen jogos a szakember felé irányuló bizalom, bizonyára mindenki úgy gondolja ilyenkor, hogy jó kezekben lesz, amikor rábólint a sminktetoválásra.

Szemöldök tetoválás kezelése után az adott területen gyérebb, vékonyabb szőrszálak nőhetnek vissza.

Elhelyezkedését tekintve szemhéj tetoválást csak kivételes esetekben lehet ezzel a módszerrel kezelni.

Ajaktetoválásnál szintén ez a helyzet, a piros, barna, sárgás színanyagok miatt, csak előzetes felmérés után tudom elvállalni.